Monday, June 01, 2009

Selamat Bercuti...

Fuhh, leganya exam dah abis…
Cuti sekolah baru nak mula!

Apa khabar semua?
Moga sihat dan ceria disamping keluarga tersayang.
Apa rancangan masa cuti adik-adik ye?
Nak lepak depan TV je sepanjang hari?
Nak tidur aje puas-puas ?
Nak lepak je dengan kawan-kawan sampai ke malam?...

Tak elok tu…
Nak berehat dan berhibur boleh..apa salahnya terutamanya exam mid-year baru jer habis...tapi jangan lama-lama dan ada caranya

Kemana geng2 KRJ pegi yer....
Pak Long sekeluarga dan Abang Anas sekeluarga adakat Jawa...cuti pergi Jawa tuh!
Kak Gee dengarnya baru balik dari di Bali dan lepas tu nak pegi umrah...
Adik2 KRJ SMK Permas Jaya buat rombongan ke Terengganu...
Adik2 PRODUCE Gen4 akan ke KL malam ni..ada program LEADERS
Usrah Abang Taufik nak buat lawatan ke Batu Pahat...
Selamat bercuti kepada mereka semua...

Ok bagi kita-kita yang belum merancang tu baik rancang dari sekarang. Yang baru habis exam tu...fikir semula prestasi kita dalam menjawab soalan. OK ker aku jawab exam? Betul ker aku jawab soalan Geografi haritu? Matematik aku macamana yer?...kalau jawapaanya tak OK...masa cuti ni la masa untuk menguasai matapelajaran yang tertinggal. Jangan rilex lama-lama yer terutama calon-calon UPSR, PMR dan SPM 2009...

Yang lain-lain tu gunakan masa bersama keluarga sebaiknya…kalau ayah ibu ajak pergi kenduri, jangan menolak kerana itu boleh merapatkan tali persaudaraan. Yang bercuti di kampung tu…kenal-kenallah saudara mara ayah dan ibu..jangan sampai sepupu-sepapat sendiri pun tak kenal.

Hmm..apa lagi ye nak buat? Selebihnya saya serahkan kepada adik-adik untuk merancang dengan bijak. Yang penting ... ke mana pun kita berada, jangan lupa solat dan jaga akhlak sebagai seorang remaja Islam. Jaga keselamatan terutama bila berada di tempat awam dan di jalanraya.

Naik motor pakai helmet yer..
Lesen ada ke?
Jangan merempit!
Nanti orang panggil samseng jalanan...
... bukan mat rempit lagi

Banyak jugak tempat KRJ yang merancang aktiviti untuk adik-adik..tapi tak sempat la pulak . Maaf yer...hujung tahun la pulak.

Tahniah buat team KRJ Batu Pahat dan JB yang tamat di KBM di SMK Bentara Luar Batu Pahat dan KBM SMK Sri Lalang baru-baru ni.

Selamat bercuti buat semua

Pak Im
Plentong, JB

1 comment:

+akufobia+ said...

jom bercuti dengan hebatnya.lalala.

SURE - SUkan REmaja 2009!!!