Wednesday, March 29, 2006

Laporan Program Bina Sahsiah, SMK Bandar Maharani



Oleh PakLang

Alhamdulillah, dengan izinNya pada 25 & 26.3.2006 KRJ Johor dengan kerjasama JIM Muar telah mengadakan program Kem Pembangunan Sahsiah di SMK Bandar Maharani dengan bilangan peserta seramai 112 orang.

Program ini merupakan program pertama KRJ dan JIM di Muar melibatkan sekolah menengah (sebelum ini sekolah rendah).... ana percaya dengan kemahiran follow up sebelum ini, follow up utk sekolah menengah ini akan meledakkan dakwah remaja di Muar..... ana cukup percaya .... apatah lagi peserta adalah dari kalangan peserta kelas Rancangan Khas yang baik-baik belaka........ memang terselah sekali lepas habis program penat nak layan peserta........ nak bersama KRJ, nak jadi fasi KRJ seperti abang abang dan kakak- kakak fasi....... ana rasalah fasi pun penat sungguh nak tanda tangan autograf mereka...

OK syabas diucapkan pada semua fasilitator yang terlibat....... Syahir, Saif dan Ikram.... Raihanah, Nisreen, Hajar dan Fauzun........ ni semua geng R2A @ SMIH...... Shafinaz ( x- MRSM Pontian - bekas peserta KRJ dulu ) juga turut serta. Zeck, Wan dan Azral ...ni 3 orang semua dari Megah Ria bekas peserta 3 minggu lalu...


*************************
” Pak Lang..... macam mana abang abang dan akak akak fasi tu boleh pergi ke Aceh.... best lah tengok gambar dan video- video tu......." begitulah pertanyaan para peserta dalam program KRJ di SMK Bandar Maharani Muar..........

Ternyata tayangan santai itu cukup menyerlah kepada ramai remaja.......... ternyata juga R2A dapat set satu example dan standard kepada remaja apa mereka nak buat sementara nak tunggu keputusan SPM

Bila peserta R2A jadi fasi banyak yg boleh dikongsikan oleh mereka.... ternyata dan terbukti... bila kita ada sesuatu sudah tentu kita boleh berikan sesuatu... cerita cerita dari Aceh mereka ini yang menyebabkan mereka bertambah intim ..... gembira rasa hati melihatnya. Mereka ni tambah dihormati apabila banyak A yg diperolehi dalam SPM...... dalam buku catatan seorang peserta semalam ana dapat baca catatan ini......

Abang Saif.... 12A
Abang Syahir ... 10 A
Abang Ikram ..... 7 A
Kak Raihanah .... 11 A1
Kak Nisreen.....
Kak Fauzun…
Kak Hajar......
Kak Shafinaz...... 8A

Sorry lah ana tak ingatlah berapa A mereka ni dapat.... Dan ana sendiri pun sebagai pengendali program memang rasa bangga cakap pada ibu dan ayah peserta KRJ memberi the best fasi pada anak anak mereka dan memang tak segan utk cakap minta anak mereka stay in contact dengan abang-abang dan kakak-kakak fasi yang cemerlang dan gemilang dalam serba serbi....


haaa... ni baru dpt sms peserta kat megah ria ni nak ajk gi konvo mlm ni... tu mesti nak jumpa abang fasi krj kat konvo yg sibuk berniaga.......... alhamdulillah suka hati bila melihat keintiman mereka... ... dan kami ajk surau megah ria sedang sibuk nak buat bbq kat surau....jumaat mlm sabtu ni... program follow up ketiga ... alhamdulillah the support that we have kat surau ni begitu excellent sekali......




(pak Im: dapat bayangkan betapa hebohnya gerai tu nanti. Dah agak dah apa strategi mrk berdasarkan pengalaman mereka yang merupakan pemenang Tunas Bestari tahun lepas…ala-ala The Apprentice kat Amerika tula…mesti laris jualan mlm ni punya)


1 comment:

aYu said...

masa ni~
sy ada program lain~
xdpt join..
mesti best kan~

SURE - SUkan REmaja 2009!!!